KEPADA BATCH 7


Assalamualaikum W.B.T...





Memandangkan kita semua sudah tamat sesi persekolahan, mesti masing-masing dah ada perancangan sendiri dan telah memikirkan aktiviti untuk mengisi masa yang ada.

Harap dapat terus berhubung antara satu dengan yang lain (masing-masing kan ada facebook).

Kekalkan ikatan sesama batch kita dan alumni yang lain.

Kepada mana-mana ahli batch seventh yang nak update blog ni, boleh minta e-mail & password daripada mana-mana ahli yang tahu, antaranya:-

BANIN :

BANAT :

Mai pakat update dan upgrade blog sama2.

TERUSKAN BERJUANG!

23 Muharram 1433 H

22/12/2011


Assalamualaikum ...

  • Alhamdulillah, hari ni (22/12/2011) ada beberapa orang sahabat Gen 7 yang sama-sama turun padang untuk membantu mana yang patut. Yelah, sementara tiada kerja nak dibuat sama-sama membanting tulang tolong muallim wa muallimah. Antaranya kemas meja, angkat meja guru wat masuk dalam kelas sebabnya tahun depan semua guru kelas akan duduk dalam kelas masing2 jadi, tiadalah bilik guru lagi. Cuma bilik guru tu, akan di gunakan sbg. bilik rehat guru & dibaikpulih. Gembira dapat berjumpa semula dengan muallim dan muallimah, dapat berbualbual, tolong2.. barangbarang baninade jg. kami x usik sbb rasa banin nak kemas semula kot ..

  • Antaranya muallimah Zuliana, Ain, Hayati, Syuhada, Rosmawati, Munirah dan Muallim Qassim, Nadhir, Khairuddin, Azman.. Ingatkan lepas SPM senyap terus je, tak gi dah sekolah tapi Alhamdulillah atas bantuan mlmh syu minta bantuan kami, akhirnya dpt kembali berbakti di sekolahku. Seronok dpt jumpa dgn guru2 dan jumpa dgn alumni iaitu Shaidatul Lyana. Katanya,"Ana dah tua, korang pulak datang lawat lawat sekolah, ana sampingan2 je.." Sungguh mulia hatinya masih tidak lupa dengan sekolah yang menjadi madrasah tarbiyyah..

  • Jadi, mana2 ahli batch 7 yang tiada kerja jenguklah sekolah kita. Ramai guru yang ingin menggunakan tenaga kita, jadi anda DIJEMPUT ke sekolah secara hormatnya. Pesanan :-

  1. Sir Azman :
- "ha...molek molek, hari Isnin ni hari pendaftaran mari dehh blako pakat-pakat tolong hok patut.. tolong jua-jua baju.. royak hok laen gok.."

2. Muallimah Yong :
- Hari isnin you all datang lagi tak?
Kami : datang, datang InsyaAllah..
- ok, bagus bagus.

3. Mlmh Zuliana :
- Eh, mari la lagi... tolong kemaskemas buku kat library. asing dohkan Library sekolah rendah ngan menengah. Jadi Sek. Men di Library & Sek. Rend. di bilik sains Sosial. Sir malik kabo mcm playground dah library.. bukan salah ibu mengandung ya!

4. Muallimah Syuhada :
- tolong pesan budak budak form 5 tahun 2012 datang skolah hari isnin ni, banat la.. kalau banin nak tolong sangat dialu-alukan.. muallimah suruh jumpa muallimah untuk kerja selanjutnya.. Rodger! dengar tu budakbudak form 5 2012~

5. Muallim Nadhir :
- suruh kawan antum hantar semula borang markah Koku. WAJIB! Untuk rekod sekolah & buat sijil sebelum 30 Disember..muallim kata, klu nak jumpa ana, ana ade je kat skolah sepanjang tarikh ni..

  • Rasa bersyukur dapat tolong muallim dan muallimah, masa nilah nak balas jasa jasa mereka! yang banyak berkorban untuk kita semua! tengok pada pesanan2 mereka,mereka sangat sayangkan kita! Tak kisahlah walau mereka 'bekeng' sangat pun.. sebenanrya mereka terlalu baik untuk kita semua! boleh jadi kawan baik boleh jadi kakak boleh jadi abang boleh jadi ayah boleh jadi mak boleh jadi mummy.. Selitkan niat ikhlas pasti antum akan terus BAHAGIA melakukan sesuatu!
PMR 2011 !!!!
  • oh ya! sempat juga jenguk jenguk result adikadik PMR kite.. setakat yang tahu :














*katanya ustaz khai:subjek ape klu tak tengok dah tau gred?hmm,BAHASA ARAB!..aishh, tak boleh jadi ni,majulah untuk BAHASA ARAB !

9A :
- Umar
-nuruddin
-sarah nursyafiqah
-mutmainnah

8A :
-Mu'az
-Hafidzah [ happy maknyee]
-Iqram
-Iqbal

7A :
-Radin
-haris hussin

6A :
-Azmi
-Farhah [ kakak ana target 4A je,pas2 klu dpt die bg hadiah ... dah lebih kak!]

4A :
-maisarah

3A :
-Deen



*lagi tak ingat..

jadi, sedikit tazkirah buat adikadik junior kami~

" kejayaan seseorang itu bermula selepas anda jatuh "
- walau antum dapat biase biase je tak sehebat orang lain.. tak pe, antum sepatutnya bersyukur sebab antum

boleh terus dekat dengan Allah ..
boleh terus mohon dengan Allah
boleh terus rapat dengan Allah
boleh terus husnu zon dengan Allah
boleh usaha lagi bersungguh
*sampai satu saat, antum akan rasa satu nikmat yang
pemberian Allah adalah yang terbaik
penenang Allah adalah yang terhebat!
tapi, yang dpt yang best2 pun same jgk..

tak payah nak malu-malu dgn result tu, Allah bukan tengok HASIL tapi tengok USAHA! pegang kata-kata tu adikadikku! MABROOK untuk semua,yang dapat 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 A .... apapun antum dah buat yang TERBAEK! nantikan kejayaan seterusnya untuk antum fi ddunya wal akhirah! ingat, kejayaan sebenar kita adalah di akhirat sana, sangat besar!!!!!!!!!

  • lepas ni SPM plak, hah DEBAR! mulamula malas tnye result PMR, nanti org tnye yang kite plak tapi katanya sahabatku "ala,bukannye papepun dah usaha kan.. lagipon mesti org dah lupe, 3 bulan dah kan.. hik hik.. suke dengar sahabat2 kata "do'a untuk ana skali, sebut nama ana, sebut nama ana, sebut nama ana~biar kita berjaya bersama!!! sebab kalau kita berdo'a untuk orang, malaikat akan mendo'akan untuk kita! terus bergantung berharap pada Allah, InsyaAllah TERBAEK!!!



ok, setakat ini sahaja laporan, pesanan untuk warga dunia ICT sekalian..

diri berbicara,bukan bermakna diri hebat
diri berpena,bukan bermakna diri sempurna
namun diri berkata,kerana diri ini ingin kita semua
berjaya menuju matlamat yang sebenar iaitu AKHIRAT sana!
mana-mana yang salah tegur ya!
wassalam ...

-BATCH 7 ALAMIN KEMAMAN -

26 Muharram 1433 H

Bangunlah Form 5


Studylah wahai sahabatku,
Tuk menggapai cita
Jalan yang kau tempuh sangat panjang
Tak sekadar bongkah batu karang

Trust yourself wahai sahabatku,
11A kan ku genggam
Walau berjuta halangan merintang
Tetaplah form 5 pasti cemerlang

Tanam di hati ilmu yang diberkati
Berpadu dengan jiwa rabbani
Kejayaan kita bukanlah sekadar mimpi
Akan ku jadikannya realiti

Pancang tekadmu jangan mudah mengeluh
Pastikan semangatmu semakin meninggi
Kejayaan kita bukanlah sekadar mimpi
Akan ku jadikannya realiti

SPM pasti tiba


Hey..Hey..Hey..

Setiap Insan
Pasti tersirat cita-cita
Tujuan untuk dicapai
Matlamat untuk digapai
Suatu masa

Sebelas A plus
Diringi keberkatan guru
Menjadi matlamat kami
Impian kami tertinggi
Di SPM

Hey SPM
Kami akan usaha dan usaha
Setiap masa
11 A+ dalam genggaman
Hey SPM
Kita pasti akan ketemu juga...
Nanti

Apa yang penting sekarang ialah
Kesungguhan dalam belajar
Semoga berkat dari guru
Menjadi penyelamat SPM nanti
We can be ourself now finally
Infact that nothing we can be
I wan't the world to see what we
can be..
* * * * *

Sabda Rasulullah SAW:
"Puasa hari Arafah ( 9 Zulhijjah) dapat menghapuskan dosa setahun yang lalu dan setahun yang akan datang" (Riwayat Abu Muslim (no.1162) dari Abu Qatadah.)

9 Zulhijjah 1432 H

Trial kami


kisah trial kami **

Alhamdulillah,akhirnya trialSPM tamat dgn jayanya..
rata-rata rakyat 5 tarmizi mencurah usaha mereka
dengan penuh bersungguh-sungguh agar mereka beroleh
result yang [ flying colours] .. ternyata suasana exam jelas terpancar
dari pagi hingga ke malam ..dari malam hingga ke pagi .. masyaAllah,masing-
masing dengan usaha mereka sendiri membaca buku,membuat latihan,bertanya muallim/ah,kawan2 & sebagainya .. tanpa mengira erti penat lelah,yang pasti target
mereka tercapai !

dapat dilihat juga suasana kelas yang berselerak dgn nota-nota b.i,b.a,bio,p.a,buku2 yang nipis,tebal semuanya ada,kerusi2 tersusun kemas bagai di pentas peperiksaan sebenar.. tapi kadangkala ada yang jatuh dan ada juga yang duduk tegak berdiri menyandar di dinding kelas..
hari pertama trial,kami disusun mengikut angka giliran..susunan meja yang kemas memberi ketenangan semasa menjawab soalan :)
macam-mcam ragam yg dpt dilihat sms menjwb soalan exam,,ada yang tertidur,terbangun,terbising,terketuk meja,terlepas pen sbb tertidur ,tehentak kaki,tercakap,tertawa,termasam,termanis dan sebagainya ter'... dan satu perkataan
yang tiada ter adalah 'tension'.. tension x boleh jwb add math,bhs arab dan sbg...

tapi dgn berkat kesabaran kami semua berjaya menghabiskan kertas2 kajang hingga ke akhir garisan..dan menghabiskan trial hingga ke ahir tarikh yg ditetapkan..

kisah selepas Trial & raya

masih x terlambat lg,kami semua warga 5 tarmizi ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam .. mohon maaf diatas segala kekhilafan yang berlaku .
masing-masing dpt beraya dengan penuh ceria,kerana trial habis sebelum raya.. ttp x bermakna kami lupa kwn baru kami SPM . walau sibuk beraya,ada juga yang melihat2 buku,membuat latihan walau 1/2 m/s je .at least,buka buku juga.Akhirnya,sekolah dibuka pada hari selasa,7 syawal.. ada yang rajin,ada yang malas nak ke sekolah..walau dah form 5 masih lagi berperangai mcm 5 thun.. hoho,..sudah pasti muallimah nak bagi result trial kami. jadi setakat ni b.a,bio,chemist je yg x dpt lagi.. yang lain dah dpt,hampir semua warga 5 tarmizi mempunyai peningkatan yang mendadak... TAHNIAH ! diatas pencapaian anda ! teruskan usaha jgn pernah berhenti berusaha .. SPM this 14 November 2011 ! setakat ni subjek yg dah dpt :-

  1. BAHASA MELAYU
  2. ENGLISH
  3. PENDIDIKAN ALQURAN DAN SUNNAH
  4. PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIYYAH
  5. ADD MATH
  6. SCIENCE
  7. PRINSIP AKAUN
  8. EKONOMI ASAS
  9. MATHEMATICS
  10. SEJARAH
*markah2 juga boleh dilihat melalui SPS alamin kemaman..
jadi,kata-kata akhir,teruskan berusaha & berdo'a moga kejayaan milik bersama
dan jangan pernah jemu dgn usaha,banyakkan puasa & menderma krn tu salah satu
petua untk berjaya.. sentiasa dekatkan diri dgn Allah . sekian shj. laporan trial kali ni..
maaf diatas penggunaan kata yg x sesuai dgn jiwa anda.. wassalam

Sunnah of Celebrating Eid


  • Wake up early.

  • Prepare for personal cleanliness, take care of details of clothing, etc.

  • Take a Ghusl (bath) after Fajr.

  • Brush yout teeth.

  • Dress up, putting on best clothes available, whether new or cleaned old ones.

  • Use perfume ( boys & men only ).

  • Have breakfast on Eid-ul-Fitr before leaving for prayer ground.

  • Go to ground prayer early.

  • Offer solat Eidulfitr in congregation in an open place except when weather is not permitting like rain, snow, etc.

  • Use two separate route to and from the prayer ground.

Recite the takbeer on the way to saalat and until the beginning of Saalat Eidulfitr.

29 Ramadhan 1432 H

salam ramadhan



bismillahirrahirrahmanirrahim,

apa khabar iman kita hari ini?
bagaimana puasa kita hari ini?
ramadhan kali ini dah banyak kali..ada ke perubahan dalam diri kita?

kalau ada Alhamdulillah,kalau tiada?
mari kita cuba lagi.. nah,ramadhan kali ini cuba set diri kita semua..
banyakkan amalan sunat..tadarus
,tilawah,tadabbur,qiamullail..semoga amalan sunat ini bukan hanya dilakukan dalam bulan ramadhan,malah dilakukan jua dalam bulan lain2..kadang2 masyarakat kita hari ini,mereka hanya berlumba-lumba melakukan amalan sunat dalam bulan ramadhan,tetapi bila ramadhan pergi?mereka meninggalkan amalan itu begitu sahaja..moga kita semua bukan drp golongan tersebut.

sempena bulan yang mulia ini,kita boleh melatih diri kita mengawal nafsu.. walaupun syaitan2 dibelenggu,tetapi nafsu tetap ada.kawallah nafsu amarah dan nafsu makan ketika berbuka.sekiranya kita dapat menahan nafsu amarah kita itu merupakan satu kejayaan,kerana bukan mudah untuk berperang dengan nafsu ni..jadi,berdoalah agar kita dapat menahan nafsu amarah itu setiap masa dalam hidup kita..

TRIAL 8/8/11

bila sebut je puasa,mesti ingat trial ~ jadi,buat sahabat2 1994 semua! jangan lupa study,fokus terhadap apa yang dipelajari..baru2 ni sekolah ada menyerahkan button batch kepada calon2 spm..terdapat 3 golongan iaitu golongan elit,cemerlang,harapan..jadi,tahniah semua ya! jadi,kita semua perlu berusaha untuk mendapat hasil yang lumayan~jangan lupa,doa sebanyak2nya dalam bulan yang penuh keberkatan ini.moga Allah memakbulkan do'a kita semua,jangan lupa berdo'a untuk kejayaan sahabat2 kita ya!moga kita sama-sama memperoleh keputusan 11A+,ameen!

kata akhir : selamat berterawih!jangan lupa doakan kejayaan & kebahagiaan kita semua di dunia dan akhirat,selitkan doa dalam setiap sujud terawih ;)

nasihat dan pengakuan lelaki buat WANITA ..



Apa kata mereka???

Situasi 1: PERCAYA ATAU TIDAK?!

Entah berapa puluh kali saya mahu katakan pada wanita. Jangan terlalu percayakan lelaki, terutamanya dalam Facebook ini. Banyak lelaki yang berlagak bagus, baik, ustaz dll tetapi hakikatnya mencari perempuan untuk memuaskan nafsunya. Guna topeng agama untuk kepentingan diri. HATI-HATI!

-Ini kata seorang lelaki bukan perempuan-

situasi 2: Kecantikan wanita sekadar cantik semata

Mekap ini sebenarnya memang menipu mata. Kepada lelaki, kalau mahu cari calon, jangan cari yang jenis bermekap-mekap. Sebab cantiknya tidak asli lagi. Tak percaya, lihat wajahnya saat baru bangun tidur....

Situasi 3: FAKTA!

Mangsa Facebook; seorang lelaki didakwa telah memperdaya 10 gadis sehingga ada yang dijadikan tempat memuaskan nafsu. Jadi, berhati-hatilah wahai gadis yang sayang diri. Hati-hati dengan ayat cinta lelaki terutamanya dalam FB!

Situasi 4: GAMBAR!

Sebenarnya nak jadi wanita solehah, tak perlu pun letak gambar besar-besar serta posing kamera dekat muka -sampai urat merah mata pun nampak-, dengan mata bermaskara hitam, berpurdah dll.
Hal yang kedua pulak, jangan suka-suka hati bagi gambar kita pada jantan-jantan/lelaki-lelaki yang kita tak kenal lagi hati budinya...Jangan suka-suka hati bagi gambar kita pada lelaki bukan mahram...Tambah-tambah lelaki tu tak pernah langsung luahkan untuk menjadikan kita isterinya...Ini boleh menjatuhkan maruah kepada kita sebagai muslimah....Ingat!

Situasi 5: Lelaki dan perempuan

Bila ditanya pada gadis yang berfoya-foya, "Bila mahu berubah? Bila mahu bertudung?" Jawabnya, "Ala, rileksla belum sampai seru lagi." Tanya kepada lelaki bermasalah, "Nanti tua gua insafla, muda mau enjoy dulu beb." Seru? Tua? Mahu tunggu seruan malaikat Izrail dulukah? Hakikatnya, mati tak mengenal tua atau muda.

Situasi 6: Wanita 'second hand'

'Bunga' kalau asyik disentuh orang, akhirnya akan layu juga. Janganlah biarkan tangan-tangan itu menyentuh sehingga ia layu sebelum masanya....


p/s: Jadi, beringatlah wahai kaum hawa....Kita ni kena jaga diri....Jangan rasa bangga sangat dengan kecantikan yang dimiliki....Itu semua pinjaman semata! Kalau Allah nak tarik balik bila-bila masa boleh jadi hodoh muka kita! Ingat, cantikkan diri kita dengan haruman akhlak, berbedakkan ilmu, berdandan dengan wudhuk dan tawadhuk....Itulah wanita muslimah solehah wa mujahidah! Tegaskan diri kalian! Jangan nampakkan diri anda lemah,manja menggedik di hadapan lelaki....Tolong ubah diri jadi seperti srikandi-srikandi Islam!!!!

Pesanan untuk diriku dan dirimu yang bergelar wanita.....

copy from ;

Bila Kacang Memilih Mulut Daripada Kulit


Zaman sekarang ni, kebanyakan remaja yang punyai kekasih hati lebih berminat untuk mendengar kata-kata yang diucapkan oleh bibir kekasih hati mereka daripada mendengar nasihat yang diberikan oleh ibu bapa sendiri. Perkataan-perkataan seperti 'Mak ni berfikiran kuno', 'Saya tahulah apa yang saya buat!', 'Mak, ayah jangan masuk campur urusan saya!' dan banyak lagi perkataan-perkataan keras yang lain acapkali dilemparkan kepada ibu bapa apabila mereka tidak berpuas hati dengan teguran dan nasihat yang diberikan.

Usia kian meningkat. Daripada dahulunya merupakan seorang kanak-kanak kecil kini telah menjadi remaja yang menginjak dewasa. Kehidupan yang selama ni ditanggung oleh mak dan ayah semakin dilupai. Insan baru hadir dalam hidup. Insan yang bernama kekasih disayangi dan dicintai sepenuh hati. Time tu mulalah anak-anak remaja ini lupa diri. Mak ayah ditolak tepi. Cinta kepada kekasih hati tak berbelah bahagi.

Patutlah Islam mengharamkan budaya couple. Bukan sahaja akan mengundang maksiat tetapi turut menjadikan seorang anak menjadi derhaka. Mungkin anda akan berfikir, bukan semua yang bercouple itu menderhaka kepada ibu bapa. Ya,tidak semua tetapi segelintir. Namun, alangkah elok sekiranya kita menjauhkan diri daripada perkara-perkara yang tidak mustahil akan berlaku kemungkaran daripadanya.

Pada pandangan para pembaca semua. Siapa yang patut kita utamakan selepas Allah dan Rasul? Kekasih hati ataupun Mak dan ayah? Nah! Ikuti kisah berikut untuk tauladan bersama..

Situasi 1: Mak minta tolong vs Kekasih minta tolong.

Mak: Minah, tolong masakkan nasi goreng untuk mak boleh? Mak lapar nak. Teringin nak makan masakan kamu.

Minah: Laa...Minah penat ni!

Mak: Hmm. Alahai anak aku...

Mamat: Sayang, abang lapar lah. Tiba-tiba terasa nak rasa masakan sayang. Harini sayang masak untuk abang, boleh?

Minah: Boleh abang! Sekarang jugak ayang masakkan untuk abang. Tunggu ye!

Mamat: Sayang you sangat-sangat! (gaya miang)

Situasi 2: Pesan mak vs pesan kekasih

Mak: Minah, janganlah keluar malam-malam.Tak elok tau anak dara keluar malam. Apa kata orang-orang kampung nanti. Kalau jadi apa-apa kat kamu, siapa yang susah? Mak risau.

Minah: Ala mak ni membebel je. Orang bukan pergi mana pun. Nak pergi jumpa Mamat kejap je pun susah....hish!

Mak: Alahai anak aku...

Mamat: Sayang, abang hari ni ada kerja kat KL. Sayang duduk kat kampung tu janganlah keluar malam-malam pula. Waktu abang tak ada ni, jaga diri ye sayang....I love you!

Minah: Baiklah abang. I ikut cakap you. Abang pun jaga diri tau! Love you too. (gaya gedik)

Situasi 3: Pandangan mak vs pandangan kekasih

Mak: Minah! Kenapa pakai baju ketat-ketat ni? Malu mak tengok. Bahaya pakai macam ni! Nanti lelaki-lelaki gatal kacau...

Minah: Mak ni bising la! Orang tau lah apa yang orang buat. Mak, orang dah masak la dengan perangai lelaki kat luar sana..mak bukannye tahu apa-apa pun!

Mak: Alahai anak aku..

Mamat: Sayang, you pakai short dress ni cantik sangat tau. Tergoda I tengok you! Tapi, I harap you pakai macam ni bila depan I je boleh sayang? Jangan pakai depan lelaki-lelaki lain, I tak suka. Janji sayang?


Minah: Ops, you tergoda? Hehe. Abang jangan risaulah..sayang akan pakai seksi macam ni depan abang je. Sayang tak pakai seksi-seksi bila abang takde.

Situasi 4: Mak suruh kahwin vs Kekasih ajak kahwin

Mak: Minah. Mak rasa kamu kahwin je la dengan si Mamat tu cepat-cepat. Muak dah mak tengok kau keluar dengan jantan tu tanpa ikatan, melayan telefon dari jantan yang bukan mahram. Mak tak berkenan dengan gaya kamu nak..

Minah: Mak ni kan..suka sangat tak puas hati dengan gaya hidup orang. Tau la mak jeles kan?!

Mak: Alahai anak aku.. Minah..Minah...(menggeleng kepala kesedihan)

Mamat: Sayang, abang tak sabar nak kahwin dengan sayang. Jom kita kahwin nak? (Ajak-ajak ayam)

Minah: Sayang pun tak sabar nak kahwin dengan abang! Kalau abang sudi, esok pun sayang sanggup kahwin dengan abang.

Situasi 5: Mak vs Kekasih??

Mak: Hari-hari mak tengok minah bersembang dan bermesej dengan Mamat. Cakap pula bukan main romantik. Minah, kita bercakap dengan lelaki bukan mahram dalam telefon macam tu tak elok Minah...

Minah: Mak, tolonglah faham. Jangan sibuk urusan orang boleh tak?? Orang cintakan Mamat. Tau la zaman mak dulu tak ada handphone!

Mak: Alahai anak mak......

Mamat: Betul la..abang mana ada perempuan lain. Sumpah abang tak tipu!

Minah: Abang tipu, i nampak you jalan dengan betina tu dekat pekan petang semalam! Penipu! (Menjerit-jerit dan menangis)

Mamat: Suke hati Minah la nak percaya ke tak, kalau tak percaya sangat kita putus je lah hubungan. Senang! Tak payah nak call-call dan mesej-mesej lagi dah!

Minah: Abang!!!!

*Ingatlah tidak ada keberkatan andai pesanan mak dan ayah tidak dituruti. Jika pesanan kekasih hati yang terlalu diikutkan sangat, inilah pengakhirannya!

Jadi, you all fikirlah sendiri . Ingatlah, redha Allah terletak pada redha kedua ibu bapa. Bukan pada kekasih hati you all!

Panggilan PLKN


Siapa yang tak check lagi tu, bolehlah check di laman web ini, PLKN.
Setakat ini, banin 3 orang dan banat 6 orang.


14 Sya'aban 1432H

Never Forget


Rabi'ul Akhir 1432 H

Every night and every day
Every night and every day
Never forget to say
La ilaha illa Allah
(Nothing worthy of worship except Allah)

When you're walking down the street
And you see the clouds in the sky
Praise Him and always repeat
The name of The Most High
And say with every heartbeat
La ilaha illa Allah


No matter where you are or what you do
Remember Allah is watching over you
Has the Light of Heavens and Earth
Has the first, and He is the last
Obey Him and always say
La ilaha illa Allah


La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
Never forget to say
La ilaha illa Allah


La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah
La ilaha illa Allah

Koleksi Soalan SPM 2011


boleh muat turun *tekan sahaja link di bawah.mana mana berkenan

BAHASA MELAYU

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka set 1

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka set 1

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka set 2

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka set 2

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg



ENGLISH

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg



SAINS

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


SEJARAH

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


MATEMATIK

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu
Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu
Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg



EKONOMI ASAS

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP
Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP


SYARIAH

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP
Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP


PENGAJIAN QURAN & SUNNAH

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2002, Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2003, Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2004, Ting 4, Terengganu

Percubaan SPM 2005, Terengganu

Pep Akhir Tahun 2008, Ting 4, Terengganu

Percubaan SPM 2009, Sek Berasrama Penuh




PERDAGANGAN

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


PRINSIP AKAUN

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


MATEMATIK TAMBAHAN

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


FIZIK

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 3, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 3,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 3, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


BIOLOGI

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 3, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 3, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 3,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 3, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


KIMIA

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 3, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu

Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 3, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, SBP

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Kelantan

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Perak

Kertas 1,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 2,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 3,Percubaan SPM 2010, Melaka

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 3, Percubaan SPM 2010, Selangor

Kertas 1, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 2, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg

Kertas 3, Pep Akhir Tahun 2010, Ting 4, Trg


PENDIDIKAN SENI VISUAL

Kertas 2, Pertghn Tahun 2010 Ting 4, Terengganu
Kertas 1, Pertghn Tahun 2010 Ting 5, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Terengganu

Kertas 1, Percubaan SPM 2010, Johor

Kertas 2, Percubaan SPM 2010, Johor


p/s: semoga membantu.iA =]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 20009-2012 Seventh Generation: 2011
Design by aisyah ameelah ghariib